Vårt arbete

På den tanzaniska landsbygden, 1500 m över havet, ligger en by som heter Matanana. Fattigdom och HIV/AIDS är två kännbara problem som efterlämnat sig föräldralösa barn och familjer i behov av stöd.

United Hearts bedriver barnhem för de mest utsatta – de som har förlorat sina föräldrar, lämnats åt sina öden eller på annat sätt är i behov av ett hem. Tillsammans med personal lever barnen som en storfamilj och får den vård, omsorg och kärlek som ett barn förtjänar.

Vi genomför också hjälpinsatser och utvecklingsprojekt tillsammans med befolkningen för att bidra till den viktiga samhällsutvecklingen som sker där nu. För några år sedan fanns varken elektricitet eller vårdcentraler, men framstegen blir allt fler.

Barnhemmet

På barnhemmet bor just nu 15 underbara barn i blandade åldrar tillsammans med stormammor och utbildade barnskötare som ser till barnens alla behov. Tillsammans bildar de en stor familj där man tar hand om varandra.

Medan de äldre barnen är i skolan, leker de yngre på gården. På vardagarna kommer särskilt utsatta elever från den närliggande skolan för att äta lunch. Gårdens lekplats blir till en samlingsplats där barnen leker och gungar innan skolan börjar igen.

Vårt mål är att ge barnen en trygg uppväxt. Eftersom barnen växer och flera är drabbade av HIV är det viktigt med varierad och bra kost. Ris, potatis eller ugali
Majsmjöl med vatten.
serveras tillsammans med kött, fisk eller böngrytor. Till varje måltid finns även grönsaker och frukt. Vi ser även till att barnen får gå i skolan där de får upptäcka och lära sig för framtiden. Samtidigt ser våra anställda till att barnen får de kunskaper som krävs för ett liv på den tanzaniska landsbygden.

Vi vill ge barnen goda förutsättningar för framtiden. En dag ska de klara sig själva och ta steget mot sina drömmar. Genom stöd till vidareutbildning eller hjälp att starta någon inkomstbringande verksamhet vill vi ge de äldre barnen en bra start på deras vuxna liv och bidra till en positiv utvecklingen i området.

Barnhemmets personal och stormammor är den trygga famnen för barnen, men sköter också gården alla sysslor som att laga mat, tvätta och städa. Varje månad kräver hundratals kilo mat, lön för anställda och skolutgifter. Barnhemmets dagliga verksamhet är helt beroende av er givare. Bli fadder och gör skillnad!

Senaste från Barnhemmet

Hjälpinsatser

Gården i Matanana har blivit dit den lokala befolkningen vänder sig för hjälp. Det kan handla om akuta sjukdomsfall där man inte har råd att åka till närmsta stad för behandling, hjälp med ett trasigt hus eller bidrag till barnens skolutgifter.

Senaste projekten

Senaste projekten

Sponsorer och samarbeten

Vi är väldigt tacksamma över de fina sponsorer och samarbeten som vi har etablerat genom åren.

Oderland.se erbjuder permium hosting av webbplatser. Kvalitet och säkerhet är deras kännetecken. Dessutom har de miljömärkt el.

De har väldigt generöst valt att sponsra oss med ett webbhotell för vår hemsida, samt e-poster så vi kan ha bra kontakt med våra givare och nå ut med information till er och om vår verksamhet.

Handelsbanken är en av Sveriges största banker med pris för bästa service.

Handelsbanken i Mönsterås har valt att sponsra United Hearts med ett organisationskonto som gör administrationen så mycket smidigare.

Stiftelsen Sevholts Hjälpfond

Stiftelsen Sevholts Hjälpfond har gång efter gång bidragit med betydande medel för att hjälpa barnen i Matanana. Vi är så tacksamma för detta!

Carloline är en konstnär och målar tavlor, varav 50 kronor per sålda tavla skänks till United Hearts.

Läs mer och kolla på Carolines fina tavlor på www.konstbuketten.se.

Wistories Publishing ger ut böcker för barn och vuxna med humor.

Johanna Glembo besökte oss sommaren 2016 tillsammans med organisationen Learn with Lara. Nu debuterar Johanna som författare med hennes barnbok David drömmer om Dracula. Tillsammans med sitt förlag Wistories kommer 5 kr per såld barnbok skänkas till United Hearts. Läs mer och köp boken på www.wistories.se.

Zamba Studio är ett tryckeri baserat i Mönsterås.

De  tryckt julkort och andra saker för oss genom åren, vilket vi är väldigt tacksamma för!

Cafe Lyan är ett aktivitetshus i Ronneby som tar emot personer som behöver praktik eller arbetsträning för att komma tillbaka till arbetslivet. Här arbetar man med ljusstöpning, syr och stickar och det odlas ekologiska grönsaker till caféet från trädgården. 

Försäljningsvinsten går till United Hearts, något vi är otroligt glada över!

En plattform som sammanlänkar kommunikatörer och journalister.

Företag som tillhandahåller en webbplats där företag kan publicera pressmeddelanden och annan digital PR. Ett team på Mynewsdesk lägger varje vecka en timme till att synliggöra United Hearts.

Campusbokhandeln säljer begagnad kurslitteratur för dina studier!

I maj 2017 skänkte Campusbokhandeln 2 kr per såld bok till oss och för solcellslampor för barnhemmet och befolkningen i Matanana. Resultat blev fantastiska 34 433 kr motsvarande 253 solcellslampor.

Mbogo Tours and Travel välkomnar dig till att besöka Tanzania och se dess vackra landskap där du kan få minnen för livet.
 
Mbogo Tours and Travel är ett kvinnoägt företag som specialiserar sig på äventyr i Tanzania.

Resarö skola

På Vaxholm ligger Resarö skola, en låg- och mellanstadieskola. De har under de gånga åren gjort insamlingar till United Hearts och vi är mycket tacksamma!

Vi ser mycket fram emot det fortsatta samarbetet!