Vårt arbete

På den tanzaniska landsbygden, 1500 m över havet, ligger en by som heter Matanana. Fattigdom och HIV/AIDS är två kännbara problem som efterlämnat sig föräldralösa barn och familjer i behov av stöd.

United Hearts har tidigare bedrivit ett barnhem för de mest utsatta. Men, mycket har hänt i Tanzania de senaste åren där staten och socialtjänsten arbetat för att fler barn i första hand ska få hjälp i hemmet genom riktat stöd till familjerna så att barnen slipper flytta ifrån dem.

Idag fokuserar United Hearts  på hjälpinsatser och utvecklingsprojekt tillsammans med befolkningen för att bidra till den viktiga samhällsutvecklingen som sker där nu. För några år sedan fanns varken elektricitet eller vårdcentraler, men framstegen blir allt fler. Vi stöttar nu organisationen CCY Tanzania som bedriver ett barnhem och en skola i närområdet.

Hjälpinsatser

Det kan handla om akuta sjukdomsfall där man inte har råd att åka till närmsta stad för behandling, hjälp med ett trasigt hus eller bidrag till barns skolutgifter.

Senaste projekten

Barnhemmet

Barnhemmet är inte längre i drift då behovet i området har minskat.

På barnhemmet bodde flera barn i blandade åldrar tillsammans med stormammor och utbildade barnskötare som såg till barnens alla behov. På vardagarna kom särskilt utsatta elever från den närliggande skolan för att äta lunch.

Vårt mål är att ge barn en trygg uppväxt där de får gå i skolan och upptäcka samt lära sig för framtiden. Vi vill ge barn goda förutsättningar för framtiden. En dag ska de klara sig själva och ta steget mot sina drömmar. Genom stöd till vidareutbildning eller hjälp att starta någon inkomstbringande verksamhet vill vi ge barn en bra start på deras vuxna liv och bidra till en positiv utvecklingen i området.

Senaste från Barnhemmet

Senaste projekten

Sponsorer och samarbeten

Vi är väldigt tacksamma över de fina sponsorer och samarbeten som vi har etablerat genom åren.

Stiftelsen Sevholts Hjälpfond

Stiftelsen Sevholts Hjälpfond har gång efter gång bidragit med betydande medel för att hjälpa barnen i Matanana. Vi är så tacksamma för detta!

Oderland.se erbjuder permium hosting av webbplatser. Kvalitet och säkerhet är deras kännetecken. Dessutom har de miljömärkt el.

De har väldigt generöst valt att sponsra oss med ett webbhotell för vår hemsida, samt e-poster så vi kan ha bra kontakt med våra givare och nå ut med information till er och om vår verksamhet.

Zamba Studio är ett tryckeri baserat i Mönsterås.

De  tryckt julkort och andra saker för oss genom åren, vilket vi är väldigt tacksamma för!

Mbogo Tours and Travel välkomnar dig till att besöka Tanzania och se dess vackra landskap där du kan få minnen för livet.
 
Mbogo Tours and Travel är ett kvinnoägt företag som specialiserar sig på äventyr i Tanzania.

Resarö skola

På Vaxholm ligger Resarö skola, en låg- och mellanstadieskola. De har under de gånga åren gjort insamlingar till United Hearts och vi är mycket tacksamma!

Vi ser mycket fram emot det fortsatta samarbetet!

En plattform som sammanlänkar kommunikatörer och journalister.

Företag som tillhandahåller en webbplats där företag kan publicera pressmeddelanden och annan digital PR. Ett team på Mynewsdesk lägger varje vecka en timme till att synliggöra United Hearts.