Inlägg

Operation av Nadhilis klumpfot för ett smärtfritt liv

Nadhili föddes med låsta armbågar och fötter. Vid 5 år ålder har han fått tillbaka sin rörlighet i armarna men tyvärr inte foten. Tack vare givare har vi kunnat ordna med en operation för att Nadhili ska återfå sin rörlighet i foten och en dag bli smärtfri.

Bakgrund och vädjan om hjälp (16 april)

Nadhili är 5 år gammal och bor med sina föräldrar i ett litet hus i Matanana. När han föddes var båda hans armbågar låsta och armarna var fast i ett böjt läge. Ena foten var låst i sträckt läge. Med hjälp av sjukgymnastik fick armarna tillbaka sin rörlighet men tyvärr inte foten. Eftersom foten är låst går han på tå med den foten vilket gör att knät alltid är böjt och nu kan han inte längre sträcka ut benet. Han har ont i tårna och i knät efter att ha gått såhär i flera år.

Eftersom han fortfarande är liten tror läkarna att en operation med efterföljande sjukgymnastik ska kunna hjälpa honom att kunna gå normalt igen. Tyvärr är föräldrarna fattiga och har inte råd att åka till sjukhuset 30 mil hemifrån där operationen kan genomföras och de har därför bett oss om hjälp. För transport, alla sjukhuskostnader och eftervård beräknar vi att det skulle behövas ca 2500 kr. Vill du vara med och göra det möjligt för Nadhili att genomföra sin operation kan du swisha till 123 084 51 31 eller sätta in på BG 548-1684 och märk “Nadhili”.

Stort tack!

Uppdatering: Tack vare alla er fantastiska människor har vi nu fått in tillräckligt med pengar till Nadhili! På fredag åker han med sin mamma till sjukhuset för att genomföra operationen och vi uppdaterar efter det om hur det har gått.
Allt eventuellt överskott kommer att användas till andra barn som behöver vår hjälp. Stort tack från oss, Nadhili och hans familj! 

Operationen är genomfört och har gått bra (8 maj)

I en och en halv vecka var Nadhili med sina föräldrar på sjukhuset Ikonda som ligger cirka 30 mil hemifrån. Mamman fick sova med Nadhili på avdelningen och pappan fick bo i ett gästhus utanför sjukhuset där han kunde laga mat att ta med till familjen då ingen mat serveras på sjukhuset.

Innan det var dags för operation gjordes flera undersökningar och röntgen av båda fötterna. Han fick diagnosen klumpfot och det upptäcktes att även vänster fot var påverkad. För att förhindra att vänster fot skulle bli sämre beslutades att den också skulle opereras. Efter operationen gipsades båda benen och gipset ska tas av efter 6 veckor. För att han ska kunna ta sig fram köpte vi en rullstol åt honom då det inte finns att låna på sjukhusen i Tanzania. 

Tack vare att ni var så många som ville hjälpa Nadhili har allt detta kunnat genomföras och det finns pengar kvar så att de kan åka på återbesök för att ta av gipset och få reda på vad nästa steg blir.  Vi på United Hearts och Nadhili med familj vill ännu en gång tacka alla som gjort det möjligt för Nadhili att en dag bli smärtfri! 

Återbesök (november)

I våras fick Nadhili och hans föräldrar åka till Ikondas sjukhus, många mil ifrån Matanana, så att Nadhili kunde få sina båda fötter opererade eftersom att han led av klumpfot. Transportkostnader, sjukhuskostnader samt återbesök gick allt att genomföra med er hjälp! Efter att ha suttit i rullstol har han nu börjat gå igen och tränar för att återfå muskler. Det kommer ta sin tid men han blir starkare för varje dag!

Senaste inläggen

Julkort 2020

Årets julkort är här – en present som gör skillnad! Intäkterna går till barnen och

Läs mer