Inlägg

Fortsatt stöd till Fadhili och hans mormor

Kommer ni ihåg Fadhili och hans mormor? Under adventsinsamlingen 2016 hjälpte ni till att bidra till ett nytt tak, nya fönster och dörrar, kläder, skor, skolmaterial och sovmadrasser. De fick även hjälp med att utöka sin odling för att bli mer självförsörjande.

Idag fortsätter vi stötta Fadhili med bussbiljett fram och tillbaka till sjukhuset i närmsta stad där han varje månad går på kontroll och hämtar sin HIV-medicin. Vi stöttar även med skolmaterial så att han har möjlighet att fortsätta gå i skolan och med skor, kläder och annat grundläggande han behöver. Fadhili är en otroligt omtänksam och ödmjuk kille som aldrig ber om något om det inte är något han verkligen behöver. Vid ett tillfälle kom han genomblöt i regnet för att hämta pengar till bussen och när han fick frågan ifall han äger en jacka så sa han att det hade han ingen men det var okej, han skulle torka förr eller senare.


I Matanana pågår regnsäsongen i ca 5-6 månader och det kan bli under 10 grader på nätterna och när det regnar faller temperaturen ofta till runt 15 grader på dagarna så en jacka behöver de flesta, även Fadhili så det har han fått en!

Senaste inläggen

Julkort 2020

Årets julkort är här – en present som gör skillnad! Intäkterna går till barnen och

Läs mer