Inlägg

Gender Equality Awareness Week 2019 är igång ✊

Projektstart, 24 juni

Vi är glada över att kunna presentera Gender Equality Awareness Week, ett utbildningsprojekt som United Hearts finansierar och projektleder under två veckor med start idag. United Hearts har i år varit verksamma i Matanana under 5 år och det vill vi fira med det vi tror på allra mest – kunskap!

Därför har vi initierat ett samarbete med byns Secondary School för att kunna erbjuda skolans elever utbildning i ämnen som annars inte får särskilt stor plats i undervisningen.

Under veckorna kommer huvudtemat vara jämställdhet och de workshops som kommer genomföras behandlar ämnen som barnäktenskap och graviditet vid ung ålder, menstruation, sexuell och reproduktiv hälsa samt värdet av självförtroende.

För att kunna genomföra detta har vi bjudit in två experter från den tanzaniska NGOn Restless Development som i flera år arbetat med dessa frågor med unga runt om i Tanzania. Håll utkik efter kommande presentationer av workshopledarna!

Glöm inte att följa oss på Instagram.com/uhsverige, och framförallt Instagram Stories där vi kommer uppdatera mer frekvent under veckorna.

Nu kör vi! ✊

Första veckan, 29 juni

Vilken vecka! Gender Equality Awareness Week är halvvägs och responsen från elever och lärare har varit fantastisk!

Under veckan har totalt 200 elever fått utbildning och konkret handledning i frågor om sexuell och reproduktiv hälsa, familjeplanering, menstruation och personlig hygien. Roliga och engagerande workshops har belyst värdet av självförtroende – att vara sin egen hejarklack och våga drömma stort!

Undervisningen har letts av Matilda Deus från organisationen Restless Development som i flera år har arbetat med dessa frågor med unga runtom i Tanzania. Med Matildas erfarenhet och sprudlande energi nådde hon fram till eleverna som till en början var lite blyga. Några modiga flickor vågade till slut demonstrera hur man använder en binda, som också delades ut till alla tillsammans med ett par trosor. Även menskoppar och kondomer visades upp. Varje elev fick varsitt block och penna som användes flitigt för att anteckna.

I pausen bjöds det på på lunch och dricka där ämnena fortsatte att diskuteras. Avslutningsvis fick eleverna göra en omtyckt övning där ett papper klistrades på ryggen och alla fick skriva något positivt om varandra.

Veckan har varit väldigt uppskattad och inspirerande för både elever och lärare som är mycket nöjda. Därför är vi mycket nöjda!

Nästa vecka kommer Abel, även han från Restless Development, men då blir ämnena barnäktenskap och jämställdhetens betydelse för ett fungerande samhälle.

Senaste inläggen

Julkort 2020

Årets julkort är här – en present som gör skillnad! Intäkterna går till barnen och

Läs mer