Inlägg

Presentation av vår styrelse

Linnea Grandell, ordförande

Linnea Grandell är United Hearts ordförande och superduktiga ledare. Linnea var i Matanana fösta gången 2012 och är nu bosatt i byn där hon viger sin tid till att ge barnen på barnhemmet den bästa uppväxten möjlig.

Linnea startade United Hearts 2014 med hjälp av pappa Leif men idag driver hon föreningen själv tillsammans med de andra styrelsemedlemmarna. Hon är vad vi i föreningen kallar en ur-kraft. Gång på gång frågar vi oss hur hon orkar kämpa vidare när vi möter motgångar men Linnea ger aldrig upp.

Hennes hjärta är gjort av guld och som den smålänning hon är så får hon ut så stor nytta som möjligt av varje skänkt krona. Vi är så glada att Linnea är vår ordförande!

Malin Olsson, vice ordförande

Malin är ett kreativt energiknippe från Stockholm som var i Tanzania första gången under julen 2014. Sedan dess har Malins hjärta slagit för Tanzania och under 2016 tog hon tjänstledigt från designerjobbet på HM för att bosätta sig i Matanana under 12 månader.

Malins år i Matanana har haft stor betydelse för såväl barn som anställda på barnhemmet. Med energi, kärlek och kreativitet drev Malin många viktiga projekt på gården samtidigt som hon levererade massa bra input till styrelsen i Sverige.

Ett exempel på ett projekt hon drev var att bygga hönshus och att lära de äldre tjejerna att sy på barnhemmets nyinförskaffade symaskiner. På barnhemmet prioriterar Malin att få ensamtid med varje barn, något som är viktigt när de växer upp tillsammans med nästan 20 syskon.
Den mysigaste stunden på dagen tycker Malin är när de minsta barnen ska sova och hon får ge dem en puss i pannan och säga lala salama som betyder god natt på swahili.

Vi i styrelsen tycker att alla stunder med Malin är mysiga och är superglada att hon är med i United Hearts styrelse!

Sofie Åsell, kassör

Sofie är föreningens kassör och var i Matanana första gången 2012 och byggde upp barnhemmet. Hon är usel på Swahili men desto bättre på att hjälpa till i köket på banhemmet.

Sofie studerar till vardags ekonomi på Linköpings universitet och har stenkoll på skillnaden mellan kostnader, utgifter, intäkter och inkomster. Sofie är den i styrelsen som bromsar upp oss andra när idéerna är för vilda och säger alltid “tänk på finanserna”. Hon är nog en av de få svenskar som tycker det är spännande att deklarera och just därför är vi superglada att Sofie är just vår kassör!

Elin Johansson, ledamot

Elin Johansson är styrelsens yngsta medlem, men tro inte att liten är svag. Tvärt om! 


Elin var i Matanana första gången 2014 och då stal hon barnen och personalens hjärtan med sina teatrar runt elden på kvällarna. När Elin är i farten och busar med barnen skrattar de tills de får magknip.


Till vardags studerar Elin politisk kandidatutbildning i Uppsala men i Tanzania skulle hon kunna göra karriär som målare och inredare efter att ha renoverat klassrum i byn Ulole.
Inom United Hearts undrar vi dock varför Elin inte jobbar med social media eftersom hon alltid är den som svarar snabbast i vår interna FB-chatt. Elin är ett kreativt energiknippe som under åren anordnat flera olika stora event med förmån för barnen i Matanana. Vi är superglada att Elin sitter med i vår styrelse!

Madelene Ring, ledamot

Madde är socialpedagogen som var den fösta i styrelsen att åka till Matanana. Hon satte sig på flyget mot Tanzania fösta gången 2011 och har återvänt sedan dess.
Hon är hästmänniska från metropolen Degerfors som hela livet brytt sig om både barn och fyrbenta vänner. Är det så att du något av er har ett fint United Hearts-armband runt handleden kan det med stor sannolikhet vara Madde som varit i farten och tillverkat.


Hon är alltid rationell, lugn och väldigt förstående. Vad vi i styrelsen tycket är allra bäst med Madde är dock att hon kryddar allt hon gör med en rejäl dos kärlek. Vi är superglada att Madde sitter med i vår styrelse!

Johanna Genberg, ledamot

Johanna har varit i styrelsen sedan föreningen startade 2014. Hon var i Matanana första gången 2012 och har återvänt kontinuerligt sedan dess.

Johanna är från gnällbältet Örebro men är som person rena motsatsen till gnällig. I Tanzania är Johanna den morgontrötta volontären som älskar chips mayai (omelett med pommes). Men när hon väl vaknat på morgonen fylls dagarna av olika projekt, lek och stoj.

Förra veckan satte sig Johanna på planet igen för att besöka barnhemmet. Oj, vad hon har längtat! Så just nu har vi tre stycken från United Hearts styrelse på plats i Matanana samtidigt. Det tror vi kommer att leda till mycket spännande framsteg och att nya mål för 2017 sätts.

Vi är superglada att ha power-tjejen Johanna i vår styrelse!

Viktor Karlstrand, ledamot

Viktor är en glad 24-åring som växt upp i Karlskrona men numera bor i Stockholm och jobbar som motion graphics designer.

Han var i Matanana första gången 2013 och saknade det så mycket när han kom hem att han återvände redan 2014. I Matanana gillar Viktor att få saker gjort, så han hugger gärna i på barnhemmet och hjälper till med allt från att skörda majs till att trampa lera till lerhusen. Det barnen älskar mest är nog dock att Viktor tar med sig massa filmer på sin dator och visar för dem!

På hemmaplan är Viktor är en riktig kung på layout, bilder och film. I styrelsen är han den som sköter grafik, administrerar hemsida, Facebook och Instagram.
Med fem andra tjejer som slarvar bort lösenord och inte förstår hur föreningens meddelandefunktioner på Facebook fungerar är detta inte en lätt uppgift. Tur är då att Viktor är både supersnäll och har ett tålamod av guld. Vi är så glada att Viktor sitter med i vår styrelse!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Senaste inläggen