Inlägg

Om en ung kvinna i Matanana

Det här är en av många liknande historier om en ung kvinna från byarna kring Matanana i Tanzania.

När hon fortfarande gick i skolan blev hon gravid och fick därför avbryta sin skolgång. Abort är olagligt och hon var inte längre välkommen tillbaka till skolan. Eftersom det är olagligt att ha sex med en student är det ofta så att de unga papporna inte vågar ge sig tillkänna, då de riskerar långa fängelsestraff. Därmed står den unga mamman ensam och utelämnad. En oviss framtid väntar – utan den viktiga grundskoleutbildningen.

Under det senaste årtiondet har detta öde drabbat över 55 000 unga kvinnor i Tanzania.

Nu i maj har United Hearts funnits i 5 år och vi försöker hela tiden utvecklas i vårt arbete. Barnhemmet är vårt främsta åtagande, men vi jobbar för att barnhem en dag inte ska behövas.
I sommar kommer vi att genomföra ett projekt för elever på Secondary School i Matanana där vi bland annat ska diskutera sex och samlevnad, jämställdhetens betydelse för ett fungerande samhälle samt hur tonårsgraviditeter kan förebyggas för att undvika att unga kvinnor hamnar i en svår sits där de inte klarar att ta hand om sina barn.

För att bidra till detta viktiga arbete, bli månadsgivare på https://unitedhearts.se/bidra eller swisha en engångssumma till 123 084 51 31. Tillsammans gör vi skillnad!

Senaste inläggen

Julkort 2020

Årets julkort är här – en present som gör skillnad! Intäkterna går till barnen och

Läs mer