Projekt, insamlingar och hjälp till de som behöver

Denna sida är under konstruktion...

Genom åren har det blivit många projekt genom insamlingar och stipendium - byggande, renoveringar, operationer och mycket mer. En brunn för dricksvatten har borrats, skolor och renoverats, solcellslampor delats ut och sjuka har opererats.

Några av dem listas nedan om du vill läsa mer. Men insamlingar för mindre saker har också gjorts, som utflykter till zoo, sjöar där man kan bada och annat kul som nya cyklar till gården. Tack alla som är med och bidrar!

 


Byggprojekt

En ny vattenbrunn på gården

Vatten är, som vi alla känner till, livsviktigt. Men på Tanzanias landsbygd finns inga kranar utan man får använda sig utav brunnar. För en del innebär det dagliga turer på flera kilometer för rent vatten. Ibland till och med flera mil.

På vår gård finns sedan tidigare två brunnar, men som inte kunde ge de vatten som barnhemmet behöver. Så de anställda har med hjälp av barnen fått gå till Secondary och Primary School för att hämta bra vatten, vilket är sjukt tungt och tar tid.

Men nu har vi en ny brunn mitt på gården tack vare bidrag från Johanna Glembo.

Nytt sovhus för pojkarna

Det är ett krav i Tanzania att barnhem ska har skilda pojk- och flickrum. Tack vara insamling och stipendium på 18000 kr från SPP.s stipendiefond "Klart du kan!" kunde vi bygga detta! Vi är så glada och tacksamma över att juryn valde just vårt projekt att sponsra. 

Såhär lät motiveringen:
"United Hearts bedriver ett beundransvärt arbete för lokalbefolkningen i Matanana, där deras närvaro är etablerad och gör bestående skillnad, såväl igår som idag som i framtiden. Den nya tillbyggnaden bidrar inte bara till en bättre värld utifrån humanitära perspektiv, utan installationen av solceller gör också att barnen får hjälp i sin utbildning med hållbara lösningar. En riktig toppeninsats säger vi i Klart du kan-juryn!".

Sandlåda, gungställning och ett hönshus

Tre mindre projekt på gården, men som tillför något extra och roligt för barnen. Dessutom får vi nu färska ägg!

 


Renoveringar

Renovering av två klassrum i Ulole

"Jag hade fått höra att två klassrum var i behov av renovering i grannbyn Ulole. Därför drog jag igång olika typer av insamlingar under våren 2015. En stödkonsert, föreläsningar, stipendiumansökningar och en Facebook-insamling hjälpte mig få ihop det jag behövde för att genomföra projektet."

Läs mer om Elins fantastiska insats här.

Målningar i barnens rum

Två volontärer på plats i Matanana gjorde fantastiska målningar i barnens rum.

 


Hjälpinsatser

Sjukhusvistele efter motorcykelolycka

Isack var med om en motorcykelolycka. Han och en tjej satt bakom chauffören när de mötte en annan motorcykel utan lysen och kolliderade. Isack och tjejen skadades och togs till sjukhuset i Mafinga samma kväll där de spenderade natten utan att få vård. Dagen därpå kördes båda två istället i ambulans till sjukhuset i Ikonda, 22 mil bort. Efter ett par dagar kunde Isack opereras för den fraktur han fått i lårbenet och allt gick bra. Han fick vara kvar på sjukhuset för rehab i två veckor men är nu tillbaka i Matanana. Han förväntas bli helt återställd och har inte längre ont. Tjejen som var med i olyckan fick åka med i ambulansen och få behandling på sjukhuset tack vare alla som bidrog i insamling.

Nadhili led av klumpfot

När han föddes var båda hans armbågar låsta och armarna var fast i ett böjt läge. Ena foten var låst i sträckt läge. Han hade ont i tårna och i knät efter att ha gått så i flera år. Efter en insamling kunde en operation bokas för att hjälpa Nadhili.

I 1,5 vecka var Nadhili med sina föräldrar på sjukhuset Ikonda som ligger ca 30 mil hemifrån. Mamman fick sova med Nadhili på avdelningen och pappan fick bo i ett guesthouse utanför sjukhuset. Efter operationen gipsades båda benen och gipset ska tas av efter 6 veckor. För att han ska kunna ta sig fram köpte vi en rullstol åt honom då det inte finns att låna på sjukhusen i Tanzania. 

Lille Endrew

Tack vare insamlingar har vi kunnat stötta lille Endrew vars mormor bad om hjälp för en månad sedan till sitt undernärda barnbarn. Idag väger han 7,6 kg och har börjat äta riktig mat, kryper och har avsevärt mycket mer energi än innan. Såren är läkta och han är en mycket piggare pojke än när vår ordförande Linnea först hade honom i famnen.

Med er hjälp har vi kunnat betala för sjukhusvistelsen och köpa mediciner, blöjor, kläder, mat och varma filtar. Vi kommer fortsätta besöka mormorn och Endrew för att hjälpa till.

 


Utvecklingsprojekt

Campusbokhandeln och solcellslampor

Under maj månad 2017 skänkte Campusbokhandeln 2 kronor för varje bok som lämnades in till försäljning till United Hearts. Dessutom så hade alla som handlar i webbshoppen eller någon av butikerna möjligheten att lägga till 10 eller 25 kr. Målet var att totalt komma upp i över 25 000 kr som gick till solceller till barnhemmet och byborna i och runtomkring Matanana!

34 432 kr samlades in! Helt fantastiskt!

 

Skolpaket till 720 elever

Children’s Care UF lyckades inte bara sälja skolpaket som räckte åt en skola utan två - både Ulole Primary School och Matanana Primary School med sina totalt 720 elever fick alla varsitt skolpaket.

Stort tack till Hannah och Maja, tjejerna bakom initiativet som gjorde detta möjligt med sitt stora engagemang!

 


Övriga projekt

Inköp av en ny bil

2014 havererade den gamla bilen, vilken är otroligt viktig ute på landsbygden där barnhemmet ligger. Den används till inköp och transport till och från sjukhus med mera. Tack vare alla givare fick vi in cirka 32000 kr och kunde köpa en fin Toyota.

Klädinsamling

En klädinsamling ledde till 6800 kr som användes till att köpa in kläder i form av strumpor, underkläder, byxor, t-shirts, tjocktröjor, kjolar, klänningar, jackor och skor till alla våra barn. Det räckte även till att köpa handdukar, lakan och förvaring!