37835222_889196721267277_4534529606719373312_o

Vi söker faddrar!

UPPDATERING: På bara en dag har vi fått otrolig respons från er och har nu tillräckligt med faddrar för att täcka månadsutgifterna för Bless. Stort tack! 

 

Vi har tidigare berättat om Bless, en pojke på 8 år som haft en tuff start i livet. Har föddes med epilepsi och 9 månader gammal fick han ett krampanfall och hamnade i koma i 2 dygn. När han vaknade upp hade han fått en hjärnskada som gjorde att hans utveckling stannade upp. På grund av hjärnskadan ramlade han in i elden när han var 5 år och brännskadade sin hand väldigt svårt så den är idag obrukbar. Han lärde sig gå först när han var 7 år.

Hans pappa är okänd och mamman har lämnat honom. Han har bott med sin mormor som bryr sig väldigt mycket om honom men har det svårt. För att hon skulle kunna jobba började Bless vara på barnhemmet på dagarna för ca två år sedan men har i perioder varit hemma.

För ett par veckor sedan gjorde vi ett hembesök hos Bless då han inte varit hos oss på länge och vi upptäckte att han inte alls har det bra. Han blir ofta lämnad hemma själv, instängd i ett rum så han inte ska kunna skada sig. Han kan inte själv gå på toaletten utan behöver blöjor men det har de inte haft några så ofta går han med bar underkropp och gör sina behov där han befinner sig. Mormodern är gift med en man som inte är Bless morfar och som på senare tid börjat slå Bless för att han inte gör som han säger. Situationen för honom var ohållbar och mormodern önskade att Bless skulle få flytta till barnhemmet för att få den hjälp han behöver. Vi höll med.

För att kunna ta emot honom behövde vi ytterligare en anställd som kan se till att Bless inte skadar sig samt hjälpa honom med hygien, mat osv. Vi har tidigare hjälpt en flicka som heter Latifa med mat. Hon är 15 år och bor hos sin mormor men har varit extremt undernärd. Första gången vi träffade henne vägde hon bara 27 kg men har nu börjat gå upp i vikt. Vi beslutade oss för att ge henne möjligheten att bo på barnhemmet och få bra mat så hon kan bli ännu starkare samtidigt som hon blir ett stöd för Bless.

Dessa två individer har levt ett hård liv men får nu möjligheten till en bättre framtid hos oss. Bless handikapp medför större kostnader än vi har för de andra barnen så vi söker nu efter en eller fler faddrar till honom då en fadder inte täcker hans utgifter varje månad.

Maila till info@unitedhearts.se om du vill bli fadder!

Viktor Karlstrand

inlägg av Viktor Karlstrand

Född 1992 och pluggar till civilingenjör på KTH, i Stockholm. Var nere i Tanzania och de byarna runt Matanana som United Hearts stöttar år 2013, samt år 2014 under ett antal månader. Agerar webbadmin och IT-ansvarig för sociala medier samt skapar design i organisationen.

Postad i Allmänt.