13699593_10154727403265288_2003668500_o

Malin Olsson

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Sist ut i vår presentation av alla styrelsemedlemmar är Malin Sofia Olsson, troligen det godaste som UHs styrelse kan bjuda på.

Malin är ett kreativt energiknippe från Stockholm som var i Tanzania första gången under julen 2014. Sedan dess har Malins hjärta slagit för Tanzania och under 2016 tog hon tjänstledigt från designerjobbet på HM för att bosätta sig i Matanana under 12 månader.
Malins år i Matanana har haft stor betydelse för såväl barn som anställda på barnhemmet. Med energi, kärlek och kreativitet drev Malin många viktiga projekt på gården samtidigt som hon levererade massa bra input till styrelsen i Sverige.

Ett exempel på ett projekt hon drev var att bygga hönshus och att lära de äldre tjejerna att sy på barnhemmets nyinförskaffade symaskiner. På barnhemmet prioriterar Malin att få ensamtid med varje barn, något som är viktigt när de växer upp tillsammans med nästan 20 syskon.
Den mysigaste stunden på dagen tycker Malin är när de minsta barnen ska sova och hon får ge dem en puss i pannan och säga lala salama som betyder god natt på swahili.

Vi i styrelsen tycker att alla stunder med Malin är mysiga och är superglada att hon är med i United Hearts styrelse! 

Viktor Karlstrand

inlägg av Viktor Karlstrand

Född 1992 och pluggar till civilingenjör på KTH, i Stockholm. Var nere i Tanzania och de byarna runt Matanana som United Hearts stöttar år 2013, samt år 2014 under ett antal månader. Agerar webbadmin och IT-ansvarig för sociala medier samt skapar design i organisationen.

Postad i Allmänt.