51385385_1008125939374354_1019983474997592064_n

Full fart på det nya året!

Året har minst sagt börjat i rekordfart!

Vi har fått nytt tak på det kommande aktivitetshuset. Nu ska det upp hyllor och köpas in material.

Våra volontärer har utbildat vår personal och ungdomar grunderna i hur man sköter små och stora sår, samt brännskador. De fick även lära sig hur man gör när någon sätter i halsen och olika tekniker för olika åldrar. Bra och viktiga praktiska lärdomar.

Vi har även haft volontärer som höll en kortare undervisning om hur man sköter sina tänder och varför det är viktigt. Vi frågade förskoleeleverna hur många som brukar borsta tänderna hemma. Ingen räckte upp handen vilket speglar hur tandhälsan ser ut här i byn. Med insamlade pengar kunde skolans drygt 400 barn få varsin tandborste och tandkräm. Vi hoppas att vi kan ha återkommande utbildningar en gång per år på skolan.

Två av våra äldsta tjejer är i full gång med att lära sig sömnad, övning ger färdighet!

Vi vill även passa på att rikta ett stort tack till barnen på Resarö skola i årskurs 6 som under höstterminen tillverkat väskor, mössor och gosedjur åt barnen på barnhemmet!

 

Bildtolkning: Utdelning av tandborstar och tandkräm till skolelever.

Viktor Karlstrand

inlägg av Viktor Karlstrand

Född 1992 och pluggar till civilingenjör på KTH, i Stockholm. Var nere i Tanzania och de byarna runt Matanana som United Hearts stöttar år 2013, samt år 2014 under ett antal månader. Agerar webbadmin och IT-ansvarig för sociala medier samt skapar design i organisationen.

Postad i Allmänt.