IMG_6305

Barnhemmet i stort behov av ny bil

Bilen som funnits på barnhemmet Moyo kwa Moyo i många år har nu lagt av helt och vi anser att det inte längre är rimligt att fortsätta laga den då kostnaderna det innebär kommer bli väldigt höga. Istället hoppas vi kunna köpa en ny bil som inte kräver lika mycket underhåll.

En bil är extremt nödvändig att ha på barnhemmet då vi handlar all mat i Mafinga som ligger ca 40 minuters körväg bort. Vägarna är dåliga och under regnperioden är de ännu sämre och ibland väldigt svårframkomliga. Vi hoppas kunna köpa en bil med fyrhjulsdrift för att klara av att köra på dessa vägar under hela året. Med tanke på de mängder mat som vi köper in behöver vi dessutom ha en bil med relativt stort bagageutrymme.

Om barnen blir akut sjuka eller skadade är det ett måste att snabbt kunna köra dem till sjukhuset som även det ligger i Mafinga. Det finns inga ambulanser så vi är helt beroende av att själva kunna transportera våra barn och anställda till sjukhus. Vid tex ett ormbett är det väldigt bråttom!

För 6 miljoner tanzaniska shilling, motsvarande ca 24000 SEK, kan vi få en bil som klarar av de uppgifter vi behöver den för. Tyvärr är det pengar vi inte har i dagsläget. Vi saknar fortfarande många månadsgivare och sponsorer och det är tufft att få det att gå runt. När det då dyker upp en sådan här akut och kostsam sak känns det ganska hopplöst. Vi måste verkligen ha en bil men samtidigt kan vi inte använda matpengarna för att köpa en. Därför måste vi samla in pengar till denna livsnödvändiga bil separat.

Vill man hjälpa oss att kunna köpa en ny bil till barnhemmet sätter man in sitt bidrag på BG 548-1684 och märker insättningen med BIL.

Vi är enormt tacksam för alla bidrag vi får – stora som små!

/Linnea

IMG_6305

Barnhemmet på Moyo kwa Moyo

Linnea Grandell Mtonyole

inlägg av Linnea Grandell Mtonyole

Född 1988 i Linköping, uppvuxen i Småland och bor sedan september 2014 i Matanana i Tanzania. 2012 åkte jag första gången till Tanzania i två månader och hann fram till flytten dit med ungefär sex vändor till. Jobbat nu på heltid ideellt med United Hearts både administrativt och på plats på barnhemmet och älskar varje sekund av det! Nya intressen är att greja med mitt hus i Matanana och få ordning på min trädgård.

Postad i Allmänt.