nuarviigang

Äntligen är vi igång!

Nu är vår organisation äntligen färdig och vi är redo att börja jobba på riktigt!
Tänkte passa på att berätta lite om hur det har gått till när vi jobbat fram organisationen och även tacka de personer som gjort detta möjligt!
 
 
Tanken om att starta en helt ny organisation föddes på hösten 2013 och sen har vi tagit ett steg i taget.
Den tidigare volontären Viktor Karlstrand tog kontakt med mig och hjälpte mig att komma igång genom att göra en helt ny hemsida för Moyo Kwa Moyo som nu finns på www.moyokwamoyo.se
Efter detta skapade han även loggan för United Hearts och påbörjade arbetet med hemsidan för vår nya organisation.
Vill här passa på och framföra ett STORT tack till Viktor för hans fantastiska insats!
 
Nästa steg var att få ihop en styrelse till den nya organisationen vilket inte var så svårt som jag trott.
Min fina vän och volontärkollega Johanna Genberg var först in på positionen som vice ordförande och hon är mitt stora stöd i allt detta. Vi har träffats två gånger i Tanzania men aldrig i Sverige, dock pratar vi i telefon i princip dagligen och bollar idéer gällande organisationen. Du ger mig enorm styrka vännen!
 
Matilda Karlsson är min fina kusin som förra sommaren var med mig i Matanana och som utan betänketid tog på sig jobbet som kassör i United Hearts när jag frågade.
 
Sofie Åsell har jag träffat två gånger i Matanana och hon åker snart dit igen. Hon gjorde bland annat en fantastisk insats under bygget med barnhemmet i Matanana under min första resa. Hon sitter nu som ledamot i United Hearts styrelse och var nyligen med och organiserade Play for Charity där allt överskott gick till Moyo kwa Moyo.
 
Som sekreterare har vi fina Madelene Ring som var i Matanana första gången 2010 och som jag har träffat en gång i Matanana. Hon är en riktig eldsjäl och fick med sig Frida Magnusson som ledamot i styrelsen. Frida har jag tyvärr aldrig träffat personligen men hon var i Matanana tillsammans med Madelene under hennes första resa dit.
 
Det här är alltså vår underbara styrelse som jag är så glad att jag fått med mig. Ni ska veta att det här aldrig hade gått utan er och vi är ett så bra team tillsammans med Viktor som administratör. Ni är alla värdefulla på olika sätt! <3
 
 
När styrelsen satts samman var det dags att skaffa organisationsnummer hos skatteverket vilket krävde en del pappersarbete men framförallt väldigt lång väntetid. Vi har nu fått det och även vårt postgiro som vi ska ha i Handelsbanken då Handelsbanken i Mönsterås var så generösa att de valde att sponsra oss med den årsavgift det kostar att ha den här typen av konto.
 
Att skaffa sponsorer till alla våra fasta avgifter är vårt mål eftersom vi då kan lägga alla givarpengar på barnen i Matanana. Viktor tog kontakt med Binero som sponsrar med hemsidedomänen och de e-mailadresser vi har knutna till den. Sem har Zamba Studio AB tyckt upp flygblad till oss gratis och kommer även framöver hjälpa oss med sådana saker. Dessa sponsorer är väldigt viktiga för oss för att slippa alla sådana kostnader!
 
 
Jag var i Tanzania 13/4-24/4 i år och fick då verkligen se hur Salome kämpar för att få pengarna vi skickar till Moyo kwa Moyo att räcka. Hon hade en inköpslista på mat som behövdes men när hon räknade ihop allt blev det för mycket så hon fick börja plocka bort sak efter sak på listan tills det gick ihop med de pengar hon hade just då. Såhär pusslar hon alltså hela tiden för att få ihop det. Vi gör så gott vi kan här hemma men det är inte alltid så lätt att få ihop tillräckligt med pengar. När United Hearts nu är igång hoppas och tror jag att det kommer att bli lättare då det blir mer seriöst med en organisation bakom oss och jag tror vi kan få tag i större sponsorer i form av företag osv.
 
 
I allt arbete med att få igång United Hearts har ytterligare en person varit väldigt viktig. Jessica Klinte, ett stort tack för alla dina tips, råd och positiva kommentarer. Det har varit guld värt!
 
 
Till alla er som hittar hit till vår hemsida - bli medlem, bli månadsgivare, bli fadder eller bara sprid informationen om oss så fler får möjlighet att hjälpa oss!
 
Maila gärna om ni har några frågor om något!
 
/Linnea
 
 
 
Linnea Grandell Mtonyole

inlägg av Linnea Grandell Mtonyole

Född 1988 i Linköping, uppvuxen i Småland och bor sedan september 2014 i Matanana i Tanzania. 2012 åkte jag första gången till Tanzania i två månader och hann fram till flytten dit med ungefär sex vändor till. Jobbat nu på heltid ideellt med United Hearts både administrativt och på plats på barnhemmet och älskar varje sekund av det! Nya intressen är att greja med mitt hus i Matanana och få ordning på min trädgård.

Postad i Allmänt, United Hearts.